Σελίδες

Menu

14.6.16

Μια βόλτα στο πάρκο του Αϊ-Γιώργη !!!


Πριν μερικές μέρες είχαμε επισκεφθεί οικογενειακώς το πάρκο του Αϊ Γιώργη. Μια βόλτα μέσα στη φύση! Το πάρκο βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη. Ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείς  γιατί πέραν της φυσικής ομορφιάς μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες!
Μπορείς να πας για τρέξιμο (διαθέτει 950m  χωμάτινη διαδρομή όπως και διάδρομο με ταρτάν) διαθέτει επίσης γήπεδα για  βόλεϊ, μπάσκετ, τέννις και φυσικά ποδόσφαιρο στα χορτάρια. Μέσα στο πάρκο ακόμη μπορείς να βρεις όργανα γυμναστικής (για έλξεις, κοιλιακούς και μπάρα) αλλά και παιδική χαρά. Και το καλύτερο… διαθέτει αναψυκτήριο και πισίνα. Διάσπαρτα επίσης υπάρχουν και τραπεζάκια πικνίκ (τα οποία σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε  J).
 Το πάρκο δημιουργήθηκε το 1881 (αμέσως μετά την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό) και ονομάζεται έτσι γιατί εκεί υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.
Εμείς έτυχε να το επισκεφθούμε εκείνη την ημέρα και μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Φτάνοντας έξω από το πάρκο ακουγόταν δυνατή μουσική και υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα.
Όταν μπήκαμε μέσα είδαμε διάσπαρτο κόσμο παντού, κάποιους από αυτούς να χορεύουν σε ρυθμούς ζούμπα άλλους να αθλούνται και λιγάκι πιο εκεί υπήρχαν παιδιά που συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες. Από 3 ετών και άνω.
Η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε ευχάριστα γιατί πρώτη φορά έτυχε να το επισκεφθούμε και να συναντήσουμε κάτι ανάλογο (εννοείται πως έχουμε πάει ξανά). Και χαίρομαι πολύ που σε μικρή πόλη σαν και αυτή των Τρικάλων τα τελευταία χρόνια είναι σε εγρήγορση και δεν εφησυχάζεται.
Πιστεύω ότι είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της πόλης των Τρικάλων! Αλλά ας μην μακρηγορώ άλλο θα αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν…






























το εκκλησάκι του Άη Γιώργη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips