Σελίδες

Menu

20.1.16

Μια απρόσμενη εκδρομή και 2016 ευχές!!!


     Εδώ και πόσες μέρες προσπαθώ να ανεβάσω αυτή την ανάρτηση αλλά όλο και κάτι προηγείται και όλο αναβάλλεται. Την προηγούμενη Παρασκευή λοιπόν εκεί που παίζαμε με τον Τζώρτζη έρχεται ο Δημήτρης και μου λέει:
  - αύριο πάμε εκδρομή στο Περτούλι;

  - Why not?  (είναι γύρω στη 1 ώρα από Τρίκαλα).


   
   Περιχαρής εγώ έκανα σχέδια… είχα στο μυαλό μου χιόνι, κρύο, σκουφάκια,  γαντάκια  και τα συναφή. Κοιτάζοντας όμως τον καιρό στο ίντερνετ είδαμε πως η μέρα θα είναι ηλιόλουστη (πήγαν περίπατο τα χιόνια που είχα στο μυαλό μου). Δεν πειράζει λέω θα τύχει κάποια άλλη στιγμή. Περισσότερο για το παιδί, να δει λίγο χιόνι και να το περιεργαστεί (αν και έχει  ξαναδεί). Όταν ξεκινήσαμε από Τρίκαλα ο ήλιος έκαιγε. Κάναμε και μια στάση στον δρόμο να χαζέψουμε το τοπίο, απλά το μάτι σου χάνεται μέσα σε τόσο πράσινο. 
   Φτάνοντας  στο Περτούλι  μπορεί να είχε ήλιο αλλά ήταν αισθητή η διαφορά της θερμοκρασίας, την ένιωθες στο πετσί σου. Από κόσμο δεν είχε ιδιαίτερα πολύ! Ένας ζεστός  καφές δίπλα στο τζάκι απολαμβάνοντας για μια ακόμη φορά,τα πυκνά βουνά γεμάτα έλατα και τις λευκές κορυφές τους… ήταν ότι έπρεπε. 




   Βέβαια αυτές οι στιγμές  χαλάρωσης  δεν κρατούσαν για πολύ καθώς ο Τζώρτζης λεπτό δεν έκατσε στη θέση του. Περιττό να πω ότι γνωρίσαμε όλους τους πελάτες του μαγαζιού από τους πιο μικρούς (ήτανε και αλλά παιδάκια μεγαλύτερα ) μέχρι  τους  πιο μεγάλους.

   Μετά, αφού ο Τζωρτζάκος αποκοιμήθηκε (δεν είναι και το πιο εύκολο παιδί στον ύπνο) είπαμε να απολαύσουμε λίγο ακόμη το τοπίο τρώγοντας και το κάτι τις μας!




   Αυτή η ηρεμία που νιώθεις όμως όταν έρχεσαι σε επαφή με τη φύση και το οξυγόνο είναι απερίγραπτη. Ξεμπλοκάρεις , γεμίζεις τις μπαταρίες σου και είσαι «ετοιμοπόλεμος». (ωραία ιδέα και για ¨γιόγκα στη φύση¨…  απολαμβάνω  να κάνω γιόγκα με ηρεμεί και με ταξιδεύει. Στο επόμενο μάθημα θα το προτείνω στην δασκάλα  και που ξέρεις ίσως κάποια στιγμή υλοποιηθεί η ιδέα μου).



   Στον γυρισμό, δεν παραλείψαμε να κάνουμε και στάσεις  για να φωτογραφίσουμε τα μέρη και σε μία απ¨αυτές  είδαμε και χιόνι, ω ναι… λίγο παγωμένο βέβαια αλλά δεν έχει σημασία, αρκεί που το είδαμε…



   Επίσης ,ανάμεσα σε Eλάτη και Περτούλι  (λίγο πριν το χιονοδρομικό) έχει και μια φάρμα με άλογα, όπου μπορείς να ιππεύσεις και να κάνεις την βόλτα σου μέσα στο δάσος. Εμείς λοιπόν,σταματήσαμε για να χαζέψουμε τα άλογα…( αν και μετά από λίγο ήρθανε να τα πάρουν για να τα βάλουν στο μέρος όπου τα φυλάνε για να προστατεύονται από το κρύο). Ο Τζώρτζης τα κοίταζε με περιέργεια και στο τέλος δεν ήθελε να φύγουμε…


   Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το επαναλάβουμε, μα με κρύο μα με χιόνι μα με ζέστη θα ξαναπάμε. Είναι ωραίο να απολαμβάνεις στιγμές στη φύση όταν έχεις χρόνο και όταν δεν έχεις, μπορείς να βρεις αν θες. Γιατί το μόνο σίγουρο, είναι ότι θα σου κάνει καλό!
   Και κάπου εδώ να ευχηθώ και Καλή Χρόνια (αν και καθυστερημένα) αλλά δεν λένε ότι οι ευχές πιάνουν μέχρι σαράντα μέρες; Οπότε…εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι γεμάτο υγεία και αισιόδοξα χαμόγελα!!!
Αααα…. και 2016 ξεχωριστές ΕΥΧΕΣ

Αυτά απ΄την εκδρομή μας. Ελπίζω να το απολαύσατε… έστω και νοερά.


Φιλιά!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips