Σελίδες

Menu

26.1.17

Αισθητηριακό παιχνίδι με golf tees !!!



Τα παιδιά μεγαλώνοντας θέλουν όλο και περισσότερο να απασχολούνται με παιχνίδια και δραστηριότητες που να τους κινούν το ενδιαφέρον. Τα οποία να είναι δημιουργικά αλλά και να διασκεδάζουν επίσης!!!

Και επειδή κάποιες φορές βαριούνται τα κανονικά παιχνίδια εμείς οι μαμάδες "πρέπει" να βρίσκουμε τρόπους να αξιοποιούμε παραγωγικά το χρόνο τους!!!



Εγώ λοιπόν ψάχνοντας για τον Τζώρτζη τρόπους δημιουργικής απασχόλησης έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη, την οποία βρήκα εδώ.



Με δύο μόνο υλικά μπορείτε να απασχολήσετε το παιδάκι σας αλλά ταυτόχρονα να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας!!!

*Σημείωση:

Λεπτή κινητικότητα: Η ανάπτυξη των μικρών μυών του χεριού ( δάχτυλα ) κάνει τα παιδιά ικανά για σκόπιμες συγκεκριμένες κινήσεις και επιδέξιους χειρισμούς, που σταδιακά και μακροπρόθεσμα θα τα οδηγήσουν στο να αποκτήσουν γραφοκινητική ικανότητα.

Δραστηριότητες που βοηθούν στην ενίσχυση της επιδεξιότητας των χεριών και των δαχτύλων είναι όλες οι καθημερινές απλές ασχολίες, όπως το δέσιμο των παπουτσιών, το κούμπωμα του παλτού, το δίπλωμα της πετσέτας, το καθάρισμα των τραπεζιών με σφουγγάρι, το φαγητό με μαχαίρι και πιρούνι. Κι ακόμη, η ζωγραφική και το σχέδιο, η πλαστελίνη, τα παζλ, το δίπλωμα του χαρτιού, η συναρμολόγηση παιχνιδιών και όλες οι εργασίες με ψαλίδι, που βοηθούν εξαιρετικά το παιδί να αποκτήσει τον απαραίτητο συντονισμό κινήσεων ματιού-χεριού.

Υλικά:
  •       Golf tees ( είναι αυτά στα οποία στέκεται το μπαλάκι στο γκόλφ )
  •       Παλιό κουτί


Εγώ έκανα αρκετές τρύπες στο κουτί  και τα golf tees που χρησιμοποιήσαμε είναι χρωματιστά ( ένας ακόμη τρόπος να μάθουμε τα χρώματα ).




Άν έχετε και άλλα κουτιά που δεν τα χρειάζεστε μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια τρυπώντας τα. Παράδειγμα: το αρχικό του ονόματος του παιδιού σας, τους αριθμούς ή τα γράμματα της αλφαβήτας…. ή οτιδήποτε άλλο έχετε σκεφτεί!!!

Καλό είναι, αν το παιδάκι σας είναι μικρό να μην παίζει χωρίς την επίβλεψη σας διότι τα golf tees είναι αιχμηρά και μπορεί να τραυματιστεί!!!




Μέχρι την επόμενη ανάρτηση…

Σας φιλώ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips