Σελίδες

Menu

23.9.16

Το βαλιτσάκι-τιγράκι των διακοπών μας!!!

     


     Την συγκεκριμένη ανάρτηση ήθελα να την ανεβάσω κάπου στα μέσα του καλοκαιριού αλλά τελικά τώρα έγινε εφικτό!Από πέρυσι ακόμα που πήγαμε για πρώτη φορά με τον  Τζώρτζης στη θάλασσα ήθελα να φτιάξω κάνω ένα φορητό φαρμακείο ( αχρείαστο φυσικά να είναι ) για τις ώρες που θα είμαστε εκεί και όχι μόνο.

      Φέτος λοιπόν πιο οργανωμένη από πέρυσι αφού βρήκα αυτό το πανέμορφο βαλιτσάκι-τιγράκι έβαλα μέσα τα εξής χρήσιμα ( αχρείαστα είπαμε ) : 

1)   Φυσιολογικό ορό ( ισότονο και υπέρτονο ). Τον ορό  εκτός  από τη χρήση του για μάτια  μύτη και αυτιά μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε  και σε περίπτωση γρατζουνιάς ή γδαρσίματος . Καθαρίζουμε την πληγή με μια αμπούλα και αφού στεγνώσει κλείνουμε με τραύμαπλαστ . ( πολύ ωραίες, αναλυτικές και χρήσιμες οδηγίες  για τις χρήσεις του φυσιολογικού ορού δίνει στην ανάρτηση της η Γεωργία από το 4seasonswithgeo  )

2)     Καθαρή  Αλόη βέρα . Την χρησιμοποιούμε συνήθως για ερεθισμό του δέρματος ή σε περίπτωση εγκαύματος από τον ήλιο καθώς το τζέλ επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης  ( μπορείτε να την προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα με βιολογικά προϊόντα ή μέσω ίντερνετ )
 
3)      Μερικά τραυμαπλάστ


4)      Αποστειρωμένες γάζες
 
5)      Άρνικα  ( για μώλωπες και χτυπήματα )
 
6)      Τσιμπιδάκι
 
7)      Αντιπυρετικά (και για εμάς τους μεγάλους )
 
8)      Θερμόμετρο
 
9)      Συσκευή ρινικής απόφραξης
 

Αν το δικό σας βαλιτσάκι-τσαντάκι είναι μεγαλύτερο μπορείτε να έχετε μαζί σας και:
  •    Κρέμα - αλοιφή  ( για την αντιμετώπιση τυχόν τσιμπημάτων )
  •   Αντιβακτηριδιακή κρέμα ( για την αντιμετώπιση δερματικών λοιμώξεων )
  •   Εντομοαπωθητικό

                Φυσικά αυτό το βαλιτσάκι-τσαντάκι μπορείτε να το έχετε μαζί σας εκτός από την παραλία και στην τσάντα σας  οπουδήποτε και αν βρίσκεστε! ( αφού το προσαρμόσετε σύμφωνα με το τι νομίζετε πως χρειάζεστε περισσότερο )


*Σημ1: εάν θέλετε να είστε πιο οργανωμένοι και πιο ‘ησυχοι μπορείτε να έχετε μαζί σας και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού καθώς και μερικά χρήσιμα τηλέφωνα της περιοχής στην οποία θα βρίσκεστε!!!

*Σημ2: εννοείται πως αυτά που αναφέρω είναι ένα δείγμα όσων θα μπορούσατε να έχετε μαζί σας και μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με ότι νομίζετε πιο χρήσιμο!

Μια πολύ ωραία και οργανωμένη ανάρτηση για φαρμακείο διακοπών για παιδιά έχει κάνει η Μαρία από το mommyjammi και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Εννοείται πως όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλη την οικογένεια, όχι μόνο για τα παιδιά!!!  ( θα το ξαναπώ αχρείαστα να είναι )


Σας φιλώ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips