Σελίδες

Menu

14.4.16

D.I.Y : Πασχαλινό λαγουδάκι !!!

 
 Το Πάσχα πλησιάζει και τώρα αρχίζω και το συνειδητοποιώ. Ο χρόνος, με το παιδί, περνά τόσο όμορφα γρήγορα που δεν το αντιλαμβάνομαι.
  Προσπαθώ να βρω ακόμα τους ρυθμούς μου  αλλά μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση ότι πλέον δεν θα μπορώ να κάνω τα πράγματα που έκανα με τον ίδιο τρόπο και  στον ίδιο χρόνο (για παράδειγμα πλέον βάφομαι σε δέκα λεπτά ενώ παλαιότερα έκανα πολύ περισσότερο, από τις ελάχιστες φορές βέβαια που θα το κάνω).
  Το παιδί μου πλέον μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου, μπορεί κάποιες φορές να φτάνω στα όρια μου λόγο κούρασης και τα σχετικά της καθημερινότητας  αλλά αυτό το απίστευτο γλυκό μουτράκι και μόνο που θα με κοιτάξει λιώνω , μιλάμε για απίστευτο λιώσιμο όμως όχι αστεία (μαμά κουκουβάγια εδώ ).
  Είμαστε σε φάση που αντιλαμβανόμαστε τα πάντα (δεν του ξεφεύγει τίποτα, πιάνει τις λέξεις στον αέρα) διεκδικούμε (τη μαμά από τον μπαμπά, δεν αγγίζουμε μόνο βλέπουμε και πολύ του είναι χαχα) και επιμένουμε (και ο επιμένων νικά, στην προκειμένη περίπτωση, όχι πάντα). Και εδώ και καιρό έχουμε ξεκινήσει και λεξούλες και κάθε μέρα όλο και κάτι καινούριο κάνει το αγγελάκι μου και μας εκπλήσσει διαρκώς! Και κάπως έτσι κυλάει η καθημερινότητα μας, με τις  ταρζανιές του Τζώρτζη και τη μαμά να τρέχει να τα προλάβει όλα. Γιατί όπως είπα το Πάσχα πλησιάζει και όλο και κάτι ετοιμάζουμε από κατασκευές και γλυκίσματα.
  Αλλά ας μην πολυλογώ άλλο και ας περάσω στην κατασκευή την οποία λάτρεψα  (όπως την είχα στο μυαλό μου) πριν ακόμα υλοποιήσω. Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής :
  •    Δύο στεφάνια-καλάθια, τα οποία βρήκα σε μεγάλο, γνωστό πολυκατάστημα ( είναι σαν στεφάνι αλλά η μία του πλευρά είναι κλειστή )
  •    Κορδέλες
  •    Χαρτόνι
  •    Περφορατέρ
  •    Χαρτί-αράχνη
  •    Σύρμα
  •    Ψαλίδι
  •    Λουλούδια-πεταλούδες για διακόσμηση
  •    Φαντασία
    Ξεκίνησα, δένοντας τα δύο καλάθια-στεφάνια με σύρμα.


  Έπειτα (αφού είχα σχεδιάσει και κόψει  τα πόδια του λαγού σε ροζ-φούξια χαρτόνι ) έκανα τρύπες με το περφορατέρ και τα έδεσα με κορδέλες. Για τα αυτιά, χρησιμοποίησα πάλι σύρμα, έδωσα το σχήμα του αυτιού και το τύλιξα με φούξια χαρτί αράχνη.


  Στη συνέχεια γέμισα το  κάθε στεφάνι-καλάθι με  φούξια,  πουά  χαρτί αράχνη. Τέλος, διακόσμησα με κορδέλες , λουλούδια, πεταλούδες  και ιδού το αποτέλεσμα.  Εννοείται βέβαια πως η καθεμία μπορεί να βάλει τα  χρώματα της επιλογής της και μπόλικη φαντασία!

  Στην δική μας περίπτωση, ο λαγός μας είναι κορίτσι!


Πώς σας φαίνεται η ‘’Λαγουδίνα’’ μας;

Θα τα πούμε σύντομα με κάτι καινούριο



 Σας φιλώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips