Σελίδες

Menu

29.4.16

Περιμένοντας το Πάσχα !!!


   Το Πάσχα πλησιάζει και οι υποχρεώσεις τρέχουν και τρέχω και εγώ μαζί τους. Λαμπάδα και ρούχα για το βαφτιστήρι, δώρα για τις κουμπαρονονές  και πράγματα που πρέπει να γίνουν εντός και εκτός σπιτιού. Όπως επίσης και  πράγματα που πρέπει να τακτοποιηθούν για τις ολιγοήμερες διακοπές μας στο χωριό!!! 
Και φυσικά μέσα σε όλα αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο Τζώρτζης!!!
  Εδώ και λίγο καιρό έχει κολλήσει με τα οχήματα γενικότερα και ειδικά τα μεγάλα. Όποτε βλέπει φορτηγά και  λεωφορεία, τα δείχνει με το δάχτυλο του φωνάζοντας για να τα δούμε και εμείς (μη τυχόν και μας ξεφύγει το παραμικρό. Θέλει οτιδήποτε μας δείχνει να το βλέπουμε και να σχολιάζουμε ταυτόχρονα).
  Ειδικά όταν καταφέρνει κάτι, γελάει σαρδόνια  και χτυπάει παλαμάκια (κάτι το οποίο το κάνουμε εδώ και παρά πολύ καιρό). Είναι υπερήφανος για τα επιτεύγματά του και καμαρώνει…  (όπως και  εγώ φυσικά, εδώ γελάει σαρδόνια η μαμά).
  Πλέον, ενώ έχουμε γίνει 17 μηνών,  συνεννοούμαστε άψογα  (στην κυριολεξία) ό,τι του εξηγώ δείχνει να το καταλαβαίνει και αυτό το επιβεβαιώνουν και οι  πράξεις  (ξέρει που βρίσκεται  το κάθε τι στο σπίτι και ορισμένες φορές μας υποδεικνύει και που είναι  για να το πάρουμε, δείχνει πρόθυμος και του αρέσει να με βοηθάει σε ‘’δουλειές’’).
 Είναι τόσα πολλά αυτά που κάνει μέρα με τη μέρα, μεγαλώνει και εξελίσσεται τόσο απίστευτα γρήγορα  και εγώ τρέχω να προλάβω να καταγράψω όσες περισσότερες στιγμές μπορώ  στη φωτογραφική μου μηχανή (και ειδικά τώρα με την καινούρια μου επαγγελματική  φωτογραφική που απέκτησα πρόσφατα και προσπαθώ να την μάθω, οπότε πειραματίζομαι πάνω στον Τζώρτζη) στο κινητό αλλά και στα τεφτέρια (ναι, κρατάμε και τις παραδόσεις) και μάλιστα τώρα που έχει ξεκινήσει να λέει όλο και περισσότερες λέξεις και προσπαθεί να μιμηθεί  σε λίγο θα κάνουμε και διάλογο…χαχαχα Και κάπου εδώ να κλείσω με το μαμαδίστικο κομμάτι. 
  Η αλήθεια είναι ότι κάποια από αυτά που έχω στο μυαλό μου έχουν γίνει. Για παράδειγμα φέτος έκανα για πρώτη φορά τσουρέκια, βέβαια δεν είχα τον χρόνο να τα αφήσω  να φουσκώσουν όσο ήθελα και έπρεπε (καθότι ξεκίνησα την συνταγή στις 19:30 το απόγευμα και τα ξεφούρνισα στις 2:30 τα μεσάνυχτα) αλλά η γεύση τους με δικαίωσε και το σημαντικότερο, τα συγκεκριμένα τσουρέκια είναι χωρίς γαλακτοκομικά, αυγά και ζάχαρη.
 Επειδή ο Τζώρτζης έχει κάποια αλλεργία   δυσανεξία στα γαλ/κά, λόγω θηλασμού, απέχουμε και οι δύο από αυτά. Οπότε νομίζω ότι τα συγκεκριμένα είναι ότι καλύτερο μπορούσα να βρω (περιέχουν μέσα μέλι, γάλα και λάδι καρύδας συστατικά πολύ υγιεινά και θρεπτικά για τον οργανισμό). Η συνταγή είναι της mamangelic  και την ονόμασε τα ΄΄Τσουρέκια της Κύνθιας’’. Απλά υπέροχα.
  Και επειδή φέτος θα πάω για πρώτη φορά στο βαφτιστήρι μου λαμπάδα είπα να βάλω την  προσωπική μου πινελιά και την έκανα μόνη μου. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι φτιαγμένη με πολλή αγάπη. Με λίγες κορδέλες, washi tape και ένα χειροποίητο πασχαλινό λαγουδάκι (φτιαγμένο από την μαμά μου) βγήκε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα. 



Και δεν θα μπορούσα φυσικά να παραλείψω να βάλω λίγο από το προσωπικό μου γούστο και στα δωράκια για την νονά και κουμπάρα.



  Και για το τέλος έχω το καλύτερο… το΄΄Πασχαλινό καλάθι του Τζώρτζη΄΄. Μετά από έρευνα κατέληξα στα χειροποίητα καλάθια της  Αθηνάς από το craftaholic. Εξαιρετική ποιότητα, υφάσματα με παιχνιδιάρικα και ζωντανά χρώματα  και κυρίως μοναδικά, γιατί μπορείς να κάνεις το συνδυασμό που θέλεις και να γράψει πάνω το όνομα του παιδιού σας ή κάποια ημερομηνία.


  Το καλάθι μας για φέτος περιείχε : χειροποίητα λαγουδάκια, κουνελάκια και κοτούλες φτιαγμένα από τη γιαγιά, ατομικό τσουρέκι και σοκολατένια αβγουλάκια  (δεν τα έφαγε ο Τζώρτζης αλλά τα έβαλα για πιο ωραίο αποτέλεσμα) ένα πασχαλινό παραμύθι ΄΄ Η Τσίου Τσίου ψάχνει το λαγό του Πάσχα΄΄ (ήρθε να προστεθεί στη συλλογή μας από την συγκεκριμένη σειρά) και ένα ξύλινο πύργο με σχήματα πουλιών  (το οποίο δεν χώραγε φυσικά στο καλάθι).


  Και επειδή ορισμένες φορές τα λόγια συνοδεύουν πιο ωραία τις πράξεις, τι πιο όμορφο και ανεκτίμητο από χειροποίητες κάρτες… (από τον μπαμπά για τη μαμά, από την μαμά για το μπαμπά και από τον μπαμπά με τη μαμά για το Τζώρτζη… λόγια αγάπης και ευχές  που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα).




  Με απλά πράγματα, πολύ φαντασία και αγάπη μπορούμε το απλό να το μεταμορφώσουμε σε κάτι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό …


   Να και τα αυγά μας, βαμμένα με κλωστές φλός!


  Εύχομαι να περάσετε όμορφες, γλυκές, ζουζουνίστηκες, ανεπανάληπτες και αξέχαστες διακοπές μαζί με τα παιδιά σας και ανθρώπους που αγαπάτε!!! 
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και μπόλικα αισιόδοξα χαμόγελα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips