Σελίδες

Menu

29.6.17

Play Kid’s: Ζωγραφίζουμε με παγωμένες κιμωλίες ( Sensory play )






Είμαστε σε μια από τις ωραιότερες περιόδους της χώρας μας! Το καλοκαίρι! Το οποίο επιβάλλει βόλτες και παιχνίδια εκτός σπιτιού.

 Όταν λοιπόν δεν είμαστε σε κάποια παιδική χαρά και δεν παίζουμε με τους φίλους μας στο σπίτι πρέπει να περνάμε δημιουργικά το χρόνο μας! Ο Τζώρτζης λοιπόν, πέρα από την ηλικία – φάση στην οποία βρίσκεται ( η οποία είναι φουλ στην εξερεύνηση και την ανακάλυψη νέων πραγμάτων ) δεν συμβιβάζεται με τα απλά παιχνίδια ( πέρα από τα αυτοκινητάκια όλων των κατηγοριών ) .

Οπότε τα αισθητηριακά παιχνίδια- sensory play είναι ότι πρέπει γιατί κάθε φορά επαφή είναι διαφορετική και ανακαλύπτει και κάτι καινούριο. Οι λόγοι βέβαια για τους οποίους ένα παιδί είναι σημαντικό να έρχεται σε επαφή με τέτοιου είδους παιχνίδια είναι πολλοί, μερικούς από αυτούς τους είχα αναφέρει σε ένα από τα προηγούμενα sensory play (αν θέλετε μπορείτε να το δείτε εδώ ).

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια πολύ ωραία δραστηριότητα- αισθητηριακό παιχνίδι, το οποίο είναι πολύ διασκεδαστικό και πολύχρωμο! 

*Στο pinterest μπορείς να βρεις πολλά από αυτά.

Τις παγωμένες κιμωλίες!!!


Όταν το ανακοίνωσα στον "αεικίνητο" Τζώρτζη τρελάθηκε από τη χαρά του. Στη συνταγή φυσικά ήταν ο καλύτερος βοηθός! Τα υλικά απλά και φαντάζομαι πως υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Υλικά:


  •     1 ποτήρι κορν φλάουρ
  •     2 ποτήρια νερό
  •     ½ ποτήρι μαγειρική σόδα
  •     Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  •     Παγοθήκες

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί! Αυτό ήταν…

Σημείωση:

Εμείς, πριν προσθέσουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, βάλαμε το μείγμα σε τέσσερα διαφορετικά μπόλ και έπειτα κάναμε τις αλχημείες μας. Στο τέλος ρίξαμε το μείγμα στις παγοθήκες και τις βάλαμε στην κατάψυξη.

Τόσο απλά, τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα!!!

Πιστέψτε με, δεν θα σας πάρει περισσότερο από πέντε λεπτά!!! Θα ξετρελαθούν τα παιδάκια σας!!!

Στη συνέχεια, αφού πάγωσαν οι κιμωλίες ( για δύο με τρεις ώρες. Εκτός αν τις κάνετε από το βράδυ και είναι έτοιμες ) το επόμενο στάδιο ήταν η βεράντα. 

Εκεί έγινε ο χαμός… στο τέλος αφού παίξαμε και το κατευχαριστηθήκαμε ( και εγώ εννοείται ) έδωσα στον Τζώρτζη ξύδι για να ρίξει από πάνω και σε συνδυασμό με τη σόδα ( που περιέχει το μείγμα )  άρχισε να αφρίζει και να δημιουργείτε μια πανδαισία χρωμάτων.




















 Εικόνες και χρώματα που πήραν ζωή από αυτά τα μικρά μαγικά χεράκια και αποτυπώθηκαν με έναν μοναδικό τρόπο…

Εννοείται πως μετά καθαρίσαμε και την βεράντα, παίξαμε μπουγέλο με το λάστιχο και το ευχαριστηθήκαμε ακόμα περισσότερο!

Μη σκέφτεστε το μετά… δεν έχει σημασία ( εξάλλου με λίγο νερό, χωρίς τρίψιμο, φεύγει ). 
Το μόνο που μετράει είναι αυτά τα γλυκά μουτράκια στα οποία θα έχει ζωγραφιστεί η χαρά!!!


Δοκιμάστε το και καλές δημιουργίες!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips