Σελίδες

Menu

22.4.17

Love reading: Το κουνιστό δόντι της Φρύνης!


Το βιβλίο αυτό έφτασε στα χέρια μου έπειτα από την συνάντηση των μαμαδο blogger-blogger Θεσσαλίας στην οποία είχα αναφερθεί εδώ. Μια χορηγία των εκδόσεων Ψυχογιός του οποίους ευχαριστώ θερμά!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 
Εκείνο το μεσημέρι στο κυριακάτικο τραπέζι η Φρύνη σταμάτησε ξαφνικά να τρώει και είπε σπρώχνοντας δισταχτικά με τη γλώσσα ένα από τα μπροστινά δόντια της: 
<<Μαμά, τούτο το δόντι μου κουνιέται>> 
<<Να το βγάλουμε, για να φυτρώσει το καλό δόντι>>
<<Και τούτο είναι καλό!>> 
υπερασπίστηκε το κουνιστό δόντι της η Φρύνη.
Όμως, όσο και να το υπερασπίστηκε, εκείνο -το δόντι λέω-  έκανε τα δικά του και μετά η Φρύνη περίμενε τη νεράιδα των δοντιών. Μη ρωτάς γιατί. Είναι μια ολόκληρη ιστορία και δε γίνεται να τη διαβάσεις όλη εδώ στο οπισθόφυλλο…



Τίτλος βιβλίου: Το κουνιστό δόντι της Φρύνης
Συγγραφέας: Βούλα Μάστορη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Προτεινόμενη ηλικία: 7-8 ( νομίζω πως μπορεί να διαβαστεί άνετα και από μικρότερες ηλικίες )
Αριθμός σελίδων: 48

Το θέμα του βιβλίου διαπραγματεύεται τον φόβο της Φρύνης όταν έρχεται η ώρα να βγάλει το δόντι της, το οποίο κουνιέται. Όλα τα παιδιά φοβούνται σε μια τέτοια περίπτωση! Η οικογένεια της Φρύνης αναφέρεται σε διάφορους μύθους που ισχύουν ανά τους αιώνες όμως εκείνη περιμένει την νεράιδα των δοντιών!










Εμείς, διαβάσαμε το βιβλίο ( παρόλο που οι ηλικίες που αναφέρεται είναι για μεγαλύτερα παιδιά ) και είχαμε την υπομονή να το φτάσουμε μέχρι το τέλος ( παρά των μεγάλο αριθμό σελίδων καθώς ο Τζώρτζης είναι εξοικειωμένος με το διάβασμα βιβλίων από πολύ μικρή ηλικία) και φυσικά το προσαρμόσαμε στα δικά μας μέτρα!

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα βιβλίου που είναι αύριο, να μια καλή πρόταση!
Καλό Σακ/κο…

Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες βιβλιοπροτάσεις…
Μέχρι τότε..
Φιλιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips